Despre cum ne distruge „Ambulanța Neagră” fără să ne dăm seama

Când zic că „Ambulanța Neagră ne distruge”, nu mă refer la o ambulanță reală care fură copiii pentru organe, ci la legenda urbană care poartă acest nume și care refuză să ne părăsească mințile.

Salutare tuturor!

Ămm… bănuiesc că ați auzit de nenorocirea care ne bântuie în ultima vreme. AMBULANȚA NEAGRĂ s-a întors și colindă străzile în căutare de copii pentru a le fura organele!

Da, oameni buni, totul este adevărat. Oarecum… Mai mult ca sigur că ați auzit de scriitoarea Doina Popescu, care a fost atacată, în zona Gării de Nord, de un grup de oameni revoltați, speriați ca nu cumva odraslele lor să dispară din fața blocului, într-un moment de neatenție, furați de AMBULANȚĂ PENTRU LITERATURĂ. Parcă și văd povestea….

Zilnic, bântuie oroarea care ne înspăimântă de ani de zile. În miez de noapte (uneori chiar și de zi), poate fi văzută, cutreierând străzile, o ambulanță aparent normală, dar care are inscripționate trei cuvinte: AMBULANȚĂ PENTRU LITERATURĂ. Fiți vigilenți, mai ales în cazul în care sunteți părinți, deoarece această ambulanță caută copii cu minți ușor de modelat. Sunt ademeniți NU cu dulciuri, ci cu CĂRȚI! Imediat ce sunt capturați, copiilor li se oferă spre consum substanțe dubioase, cu efecte halucinogene. Nu mă refer la droguri sau alte substanțe interzise. Copiilor li se administrează cărți, povești și idei bune! Părinți, ascultați semnalul de alarmă al autorităților și fiți vigilenți! Nu vă lăsați copiii să cadă pradă în capcana mortală, gaura fără fund, nenorocirea care ne amenință țara și care se cheamă… cultură!

Acum, lăsând umorul negru de-o parte, este chiar trist ce s-a întâmplat. Tot respectul pentru acea scriitoare și îmi pare nespus de rău de ce i s-a întâmplat. Mda, cam asta este România anului 2018…

Oamenii s-au panicat văzând dubița neagră pe care scrie „AMBULANȚĂ PENTRU LITERATURĂ”. Normal că pare dubios și ridică niște semne de întrebare pentru niște oameni cărora le este străin termenul de „literatură”. S-au gândit: „Gata! Asta-i celebra Ambulanță Neagră!”

Iar apoi, cât de dubios să fii să te afișezi în fața unei simple dubițe și să filmezi un om care nu face altceva decât… să se schimbe? Se schimba în hainele în care avea de gând să comită răpirile!

Ca să nu mai zic de filmările și transmisiile live, că na! Orice om care are un smartphone, se crede reporter.

Noroc că poliția și-a făcut apariția la timp. În caz contrar, cetățenii revoltați și-ar fi făcut „dreptate” cu propriile mâini și s-ar fi ales praful atât de AMBULANȚA PENTRU LITERATURĂ, cât și de proprietara acesteia.

Însă cel mai trist lucru este faptul că, până și în 2018, continuăm să credem în legenda urbană numită „Ambulanța Neagră”, care ne bântuie mințile încă din perioada comunistă (pe atunci era „Dacia Neagră”, dacă nu mă înșel). Oamenii încă se tem că ai lor copii ar putea fi răpiți pentru a li se fura organele.

Să nu uităm faptul că trăim într-o perioadă în care crimele și răpirile sunt din ce în ce mai rare. Pentru cei ce nu știu, există chiar și o instituție de stat cunoscută sub numele de POLIȚIE, a cărei treabă este să se asigure de bunăstarea și siguranța cetățenilor.

Păcat că mintea umană are tendința de a asimila și de a răspândi cu ușurință povești scornite tot de… oameni. Vedeți în ce cerc vicios ne aflăm?

Ceea ce vreau eu să se înțeleagă din acest articol este faptul nu trebuie să plecăm urechea la tot felul de legende urbane, inventate de dragul de a povesti. Trebuie să știm să facem diferența între povești și viața reală, asta înainte de a comite gesturi exagerate, cum ar fi invadarea spațiului intim al unei persoane sau chiar hărțuirea acesteia.

PS: Iertare pentru întârzierea cu care am publicat acest articol!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s